lijnbl

Nieuw:
Cursus fine-art schilderen in de Renaissancetechniek!

Deze tijdrovende techniek komt oorspronkelijk uit de Renaissance periode.
Leonardo da Vinci maakte onder andere gebruik van deze schildermethode.De eerste resultaten na enkele lessen fine-art schilderen in Renaissance techniek
Klik hier voor meer werk van cursisten.


De vorm wordt bepaald door het spel van licht en donker.
Met dit gegeven schilderen we op een grijs voorbewerkt paneel, de vorm met Omber naturel en Titanium wit neer te zetten. Nadat deze onderschildering voldoende is uitgehard worden de kleuren transparant (glaceren) tot semi-transparanten aangebracht. In de middentoon blijft de grijze ondergrond nog steeds zijn werk doen. Dit herhalen we vaak meerdere keren waardoor er een mystieke diepte in het schilderij ontstaat. Met de juiste belichting begint dit sterk te leven. Immers het licht wordt in bepaalde gradaties door de kleurlaag via de onderlaag teruggekaatst, hetgeen een extra dimensie geeft aan de afbeelding. Op deze wijze kunnen we de vormen van onze realiteit die bestaan bij de gratie van het licht het best benaderen.

De cursus bestaat uit blokken van 10 lessen € 155,- (30 lessen op jaarbasis).
Ook op deze cursus kunnen beginners starten echter de aanschaf van materialen is in eerste instantie duurder dan de reguliere schildercursussen,  echter omdat we met glaceertechnieken werken is het gebruik van olieverf zeer zuinig.

U kunt op ieder moment instappen

Deze cursus wordt gegeven  in
Sociaal Cultureel Centrum, Blijklaan1, Nederhorst den Berg.
 Aanmeldingen via 06-29110401 of lily.art@ziggo.nl.

Kijk ook eens op de pagina Renaissancetechniek voor voorbeelden van mijn schilderijen in deze techniek.